pondělí 23. listopadu 2020

The Superdeep 2020

 




The Superdeep

Kolskaya sverhglubokaya

Кольская сверхглубокая

HORROR

Rusko, 2020, 110 min.



Kolský superhluboký vrt je největším tajným zařízením v zemi. V roce 1984, v hloubce více než 12 kilometrů, byly zaznamenány nevysvětlitelné zvuky, podobné výkřikům mnoha hlasů. Po těchto událostech je objekt uzavřen. Malý výzkumný tým jde do podzemí, aby zjistil, jaké tajemství se skrývá v nejhlubší díře na světě. To, co zjistili, se ukázalo být největší hrozbou v historii. Nyní je budoucnost lidstva v jejich rukou.



IMDb: 64%

RUSKO: 56%



WIKIPEDIE:

Kolský superhluboký vrt (rusky Кольская сверхглубокая скважина (СГ-3)) je nejhlubší vrt na světě a byl zapsán do Guinessovy knihy rekordů (také se mu říká Díra do pekla). Nachází se v Murmanské oblasti ve vzdálenosti 10 km od města Zapoljarnyj na území geologického Baltského štítu. Dosahuje hloubky 12 261 m. Na rozdíl od jiných vrtů, které byly prováděny za účelem hledání ropy nebo geologického průzkumu, cílem tohoto byl pouze výzkum litosféry v místě, kde Mohorovičićova diskontinuita prochází blízko zemského povrchu. Vrt byl započat v roce 1970 a ukončen byl v roce 1994.



Během provádění Kolského vrtu bylo učiněno cca 12 000 nových objevů v geologii.

Legenda:

Minimálně od roku 1997 se internetem šíří městská legenda, že vrt byl zastaven z důvodů údajného provrtání se do „pekla“. Nicméně samotná legenda je staršího data, poprvé se pravděpodobně objevila v anglofonní části světa v rámci vysílání Trinity Broadcasting Network v roce 1989. Ruští inženýři údajně měli spustit do vrtu mikrofon, který měl zachytit podivné nářky. Tento audio záznam koluje na internetu jako autentický. Nicméně jedná se o část soundtracku z roku 1972 k filmu Baron Blood, který byl pouze částečně remixován.


Obrázky z filmu:









Žádné komentáře: